Een scootmobiel kopen voor mijn vader

Wij zijn van plan om een scootmobiel kopen voor mijn vader. Sinds een tijd lukt het hem niet meer om een rondje met de hond te lopen. Vaak laat hij de hond dan maar in de tuin als mijn moeder niet thuis is. Via internet hebben wij eens gekeken wat de mogelijkheden waren en zagen dat je een scootmobiel kan kopen door het aanvragen van een WMO/PGB bijdrage. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de volgende punten:

– afhankelijk van uw inkomen
– uw persoonlijke situatie
– per gemeente verschillend

Om er zeker van te zijn of deze bijdrage ook voor mijn vader aan te vragen is hebben wij een formulier op de website van Scootmobiel Vitaal ingevuld om hierover meer informatie te krijgen.  

Mijn vader kan weer op stap

Nadat er een adviseur met verschillend scootmobiels bij mijn ouders was langsgekomen heeft mijn vader een geschikte scootmobiel uitgekozen. Het is wel een gebruikte scootmobiel geworden, maar dat is geen probleem. Vooral er een 24/7 pechhulp is van de ANWB, mocht je ergens komen stil te staan met je mobiel dan zorgen zij ervoor dat je weer thuis gebracht wordt. Natuurlijk wordt er eerst gekeken of je scootmobiel ter plekke gemaakt kan worden.

Mijn vader is super tevreden met zijn scootmobiel, de hond is er nog nooit zo vaak uit geweest. Maar niet alleen de hond heeft hier profijt van, ook mijn moeder. Want sinds mijn vader de scootmobiel heeft worden er door mijn vader boodschappen gehaald bij de bakker en de slager.