Makkelijker naar de wc gaan met een toiletverhoger

Naarmate je ouder wordt, is het steeds lastiger om zelfstandig dingen te doen. Vooral dingen waarbij je moet bukken kan je niet meer zelfstandig. Zo kom je erachter dat door je knieën heen buigen voortaan pijn doet. En je vervolgens niet meer zelfstandig overeind kunt komen. Je hebt hierdoor steeds meer hulp nodig bij dingen die je voorheen zelfstandig kon doen. Ook naar het toilet gaan begint ineens heel erg moeilijk te zijn. Voorheen kon je zonder enige moeite zelfstandig naar de wc toe gaan. Maar nu heb je hierbij ook hulp nodig van iemand anders. Als je niet wilt dat iemand je helpt om naar de wc te gaan zul je hiervoor een oplossing moeten vinden. Je kan er dan voor kiezen om een toiletverhoger aan te schaffen. Dit is een verhoging die je aanbrengt op de rand van je toilet. Hierdoor hoef jij niet meer zo diep door je knieën heen te zakken als je naar de wc toe wilt gaan. Je kunt dan voortaan weer zelfstandig naar de wc toe gaan zonder dat je hier hulp van een ander bij nodig hebt. 

De bevestiging van een toiletverhoger

Het bevestigen van een toiletverhoger is binnen een aantal seconden gedaan. De manier van bevestigen hangt natuurlijk wel af van de soort verhoger die je gebruikt. Sommige verhoger kan je namelijk vastklikken aan de wc-bril. Andere modellen moet je weer vastmaken door deze te vervangen voor de oude bril. Als je verhoger eenmaal is bevestigd kan jij voortaan super makkelijk zelfstandig naar het toilet toe gaan. 

Variant met armsteun

Soms kan een toiletverhoger alleen niet genoeg zijn voor jou om zelfstandig naar de wc toe te gaan. Soms is het zelfs met een toiletverhoger moeilijk om zelfstandig van de wc-bril af te komen. Je kan er dan voor kiezen om een verhoger met armleuningen te kopen. Met behulp van de armleuningen kan jij dan vervolgens nog makkelijker van de wc afkomen. Deze armleuningen kan je zowel aan de muur als de wasbak vastmaken. Meestal kan je dit doen door middel van de bijbehorende zuignappen, die hierbij worden geleverd.toiletverhoger