Tips bij het vullen van een urn.

Bij UitvaartUniq.nl vindt u een prachtig assortiment urnen. Voor alle urnen bieden wij (kosteloos) het vullen aan, maar in de meeste gevallen wordt er toch voor gekozen om dit zelf te doen, of wordt dit uitgevoerd door de uitvaartbegeleider of medewerkers van het crematorium. Voor de mensen die de urn zelfstandig wensten te vullen hebben wij onderstaand enkele belangrijke zaken onder elkaar gezet.

 

Zaken om van te voren even na te gaan: Kan de urn omgedraaid blijven staan? De meeste urnen worden van onder gevuld en dit moet u dus altijd even controleren. Is dit niet het gevul is het raadzaam om iemand te vragen om de urn goed vast te houden. In het geval van keramiek, natuursteen of glas adviseren wij gebruik te maken van montagekit. Hierbij is het namelijk vaak zo dat er geen schroefdeksel aanwezig is. Plaatst u de urn buiten? Zorg dan voor borgvloeistof of een geschikte montagekit. Vul de urn altijd binnen op een plek zonder wind / tocht en kies voor een tafel waar u aan kunt staan.

mini-urn-imperial-brons-waakvlamhouder-polyresin

Een urn vullen stap voor stap:

1: Plaats een aantal papiervellen naast elkaar, zodat de gemorste as eenvoudig verzameld kan worden.

2: Plaats de urn in het midden van het papier en verwijder de dekstel. Hierbij kunt u vaak handig gebruik maken van de doos waarin de urn geleverd is!

3: Plaats de lege aszak in de urn.

4: Haal de aszak met as uit de asbus die u van het crematorium ontvangen heeft. Ga hierbij voorzichtig te werk en open deze.

5: Schud de as uit de aszak voorzichting in de nieuwe aszak, schud tussentijds zachtjes om de as goed te verdelen. Hierbij kunt u ook het crematienummer steentje toevoegen, waarna u de aszak sluit met een touwje of ijzerdraad.

6: Sluit de urn, evnetueel met kit of borgvloeistof. Zorg er hierbij voor dat u dit aan de binnenzijde van de urn aanbrengt op de (schroef)rand.

 

Voor de uitgebreide handleiding verwijzen wij u door naar UitvaartUniq.nl. Naast een uitgebreide vulhandleiding vindt u hier een uniek assortiment urnen en kleine (mini) urnen. Prachtige urnen bij UitvaartUniq.nl inclusief gratis vulservice.