rollator

Tips om een rollator uit te kiezen

Wist je dat er heel veel mensen zijn die een rollator nodig hebben en dat het niets is om je voor te schamen? En wist je dat je het vaak ook vergoed kunt krijgen en dus helemaal niet zoveel geld kwijt hoeft te zijn aan je nieuwe rollator? Wij geven je graag een aantal tips als je voor het eerst een rollator uit gaat zoeken. Houd je hieraan en het komt ongetwijfeld goed. 

rollator

Let op de prijs

De prijzen voor een eenvoudig model beginnen bij 50 euro. De meeste standaard modellen kosten echter tussen de 80 en 150. Vanaf 200 tot 400 kun je een rollator kopen die extra licht is, handig verstelbaar is of extra comfortabel is uitgevoerd. Prijzen boven de 400 zijn voor rollators die bijvoorbeeld superlicht zijn omdat ze van carbon zijn gemaakt of voor een rollator die u kunt veranderen in een rolstoel. Dat is ook heel fijn maar je moet het wel het geld waard vinden.

rollator

Tips bij de aanschaf

Verder zijn er een aantal dingen waar je sowieso op moet letten:

  • het gewicht
  • is de rollator opvouwbaar?
  • hoeveel wielen heeft het ding?
  • is het verstelbaar?
  • hoogte van de handgreep

Comfort is belangrijk

Ook bij een rollator is comfort heel belangrijk, net als bij andere objecten in en rondom huis. Je gebruikt de rollator heel veel dus het is zeker wel belangrijk dat de handgrepen bijvoorbeeld fijn aanvoelen. Maar ook de hoogte is belangrijk. Zorg dat je in ieder geval altijd een rollator kiest die verstelbaar is want dan kun je deze aanpassen op je eigen hoogte. De hoogte waarmee je fijn kunt voortbewegen is natuurlijk voor iedereen anders. Probeer ook verschillende hoogtes uit zodat je weet wat prettig is voor jou voor je de aankoop doet.