Welke producten helpen je op een bad hair day?

Iedereen heeft er weleens last van: haar dat absoluut niet doet wat jij in gedachten hebt. Het staat alle kanten op, of hangt juist slap tegen je hoofd aan. Er is geen volume in te krijgen, of ziet er juist uit alsof je zojuist drie uur in een orkaan hebt rondgewandeld. Ieder specifiek haarprobleem heeft zo zijn eigen oplossing, die ervoor kan zorgen dat je toch weer een klein beetje toonbaar de deur uit kunt stappen.

Wat is er aan de hand?

Het kan zomaar iedereen overkomen. Een kapsel dat prima in model geknipt is door de kapper, dat normaal best oké zit, weigert op een ochtend compleet dienst. Het doet niet wat jij wil, lijkt een compleet eigen leven te leiden en er lijkt werkelijk niks te zijn dat jij eraan kunt doen. Alhoewel het iedereen kan overkomen, en er lang niet altijd een echte reden voor te vinden is, is het wel goed om het probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dat gaat je namelijk helpen om het zo goed mogelijk op te lossen, en de dag enigszins normaal door te komen.

Is je haar suf, futloos of glimmend van het vet? Dan kun je overwegen het opnieuw te wassen, maar daar heb je misschien niet de tijd voor. Bovendien biedt zelfs een wasbeurt geen garantie dat het resultaat daarna wel goed zal zijn, en dat ook de hele dag zal blijven. Het is vaak beter om met een goede droogshampoo aan de slag te gaan. Deze absorbeert de overtollige talg (daaahaag, vettige glans), maar maakt je haar ook meteen wat ruwer en daarmee minder futloos. Een prima oplossing voor dagen waarop je haar er even geen zin in lijkt te hebben. Neem je droogshampoo ook mee als je de deur uitgaat. Mocht je coupe dan halverwege de dag toch weer instorten, dan kun je er tussentijds weer wat leven in spuiten. Uitborstelen mag, maar is lang niet altijd nodig. Gewoon je vingers er even goed doorheen halen is vaak voldoende.

Als de woestijn

Is jouw probleem juist het tegenovergestelde, en lijkt je haar wel een bosje stro? Dan heb je hele andere haarproducten nodig. Maak het een heel klein beetje vochtig als het probleem is ontstaan na het föhnen. Zo haal je de ergste pluis er weer even uit. Masseer vervolgens wat haarolie door je haar, vooral door de gebieden waar de pluis het ergste heeft toegeslagen. Laat het vervolgens zonder te föhnen opdrogen, en de kans is groot dat het er al een stuk beter uitziet.