lichtgewicht rolstoel

Zo veel mogelijk zelfstandig met een lichtgewicht rolstoel

Een rolstoel gaat vaak naar veel plekken mee. Je wil dus absoluut een lichtgewicht rolstoel hebben. Dat zijn op dit moment veruit de meest comfortabele en praktische modellen op de markt. Waarom een lichtgewicht rolstoel handig is? Dat lees je hier.

lichtgewicht rolstoel

Sneller op pad

Wanneer je geregeld of altijd in een rolstoel zit dan is op pad gaan een flinke stap. Het is niet zo makkelijk als voor anderen dus doe je er wat langer over en heb je er meer moeite mee. Je bent ook sneller geneigd om af te zeggen misschien, omdat het juist zoveel gedoe is om die rolstoel overal mee naartoe te nemen. Een lichtgewicht rolstoel zorgt er echter voor dat je met veel minder moeite dit allemaal kunt doen. Het is namelijk een erg lichte rolstoel die vaak ook is op te vouwen. Je hebt hem binnen de kortste keren achterin de auto liggen of uit een lastige plek getild. Het is ook prettiger voor de mensen om je heen die je moeten helpen.

De prijs is niet niks

Een echte lichtgewicht rolstoel is wel duurder dan de goedkope modellen van staal en kunststof. Dat komt juist door dat lichte gewicht. Denk maar eens aan een dure racefiets. Die zijn bakken met geld waard, maar zijn eigenlijk heel licht. Dat lichtgewicht materiaal is erg duur omdat het moeilijk is om te produceren en aan te passen. Je betaalt dus wel wat meer voor zo’n nieuwe lichtgewicht rolstoel. 

lichtgewicht rolstoel

Let hierop als je een rolstoel uitzoekt

Het is heel erg belangrijk dat je goed zit. Comfort staat absoluut voorop. Een rolstoel is immers een stoel zoals elke andere. Je zit erop en het heeft invloed op je postuur. Wil je zeker weten dat je een comfortabele stoel hebt gekozen? Ga niet alleen op je gevoel af maar meet ook hoe breed het zitvlak is en hoeveel ruimte daarvan je gebruikt. Een te grote stoel is niet handig.