Een borstvergroting: wanneer kies je daarvoor?
Als je er weleens over hebt nagedacht om eventueel voor borstvergroting te gaan, wees dan gerust: dat is niet raar of uitzonderlijk. Er wordt gezegd dat een derde van alle vrouwen hier weleens in meer of mindere mate over nadenkt. Alleen al in Nederland worden er jaarlijks meer dan drieduizend borstvergrotingen uitgevoerd. Veel vrouwen laten dit doen omdat na één of meerdere zwangerschappen hun borsten minder stevig en/of kleiner zijn geworden. Ook zijn er vrouwen waarbij hun borsten nooit de grootte of stevigheid hebben bereikt die zij hadden gewenst en daarom op een zeker moment voor borstvergroting gaan. Wat de exacte reden ook is, belangrijk is dat jij als vrouw deze beslissing uiteindelijk volledig zelf neemt.
Ga in zee met een gespecialiseerde kliniek
Als je de knoop hebt doorgehakt en je besluit daadwerkelijk je borsten te laten vergroten, dan zou je dit kunnen laten doen in een ziekenhuis of in een kliniek. De meeste vrouwen prefereren hierbij de laatstgenoemde optie. Een cosmetische kliniek heeft vaak immers net wat meer specialisatie op dit gebied in huis dan een groot ziekenhuis, dat een plek is waar veel specialismen samenkomen en door elkaar heen werken. Bij een kliniek heb je verder meestal meer persoonlijke aandacht van een en dezelfde chirurg. Heeft deze chirurg ook nog eens een grote staat van dienst en blijft zij zichzelf constant informeren met nieuwe wetenschappelijke informatie, dan is dat al helemaal perfect.
Dit moet je weten over de behandeling
Goed om te weten als je een borstvergroting laat uitvoeren is dat deze ingreep niet onder het basispakket van je zorgverzekering valt, tenzij er een medische noodzaak is. Verder kan het bij elke operatie, dus ook bij een borstvergroting, voorvallen dat er complicaties optreden, zoals wondinfecties of bloedingen. Onthoud verder dat je drie maanden na de ingreep pas echt het werkelijke resultaat ervan ziet.